ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά σπαγγετίνι
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- 3 κ.σ. πέστο βασιλικού
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι – πιπέρι
- Φλοίδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Για το πέστο βασιλικού
- 50γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- ½ κούπα ελαιόλαδο (περίπου)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο βασιλικού
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το ζωμό, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτούν. Τέλος ρίχνουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το πέστο βασιλικού και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως τα σπαγγετίνι πασπαλισμένα με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.