ΠΕΝΝΕΣ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά πένες
- 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200γρ. σπανάκι φύλλα πλυμένο χοντροκομμένο
- ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 150γρ. φέτα θρυμματισμένη + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- Λίγο σουσάμι λευκό και μαύρο καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
- Αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, κρατάμε λίγο από το ζουμί, λαδώνουμε ελαφρώς και τα κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε το σπανάκι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι και αυτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη κρέμα γάλακτος, τη μισή φέτα, λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά πασπαλισμένα με λίγη ακόμα θρυμματισμένη φέτα και λευκό σουσάμι.