ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά πέννες
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κούπα ούζο
- 400γρ. ντομάτα κον κασέ
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 200γρ. τόνο στραγγισμένο καλά
- 2 κ.σ .ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, ½ κούπα από το ζουμί των ζυμαρικών και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Ρίχνουμε τον τόνο, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη, τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.