ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κ.σ. λάδι τρούφας
- 4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα, το φύλλο δάφνης, το λάδι τρούφας, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη μισή παρμεζάνα, ½ κούπα νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις αφήνουμε 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη θυμάρι και σερβίρουμε.