ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
45'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κ.σ. λάδι τρούφας
  • 4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα, το φύλλο δάφνης, το λάδι τρούφας, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη μισή παρμεζάνα, ½ κούπα νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά.

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να πάρουν χρώμα.

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις αφήνουμε 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη θυμάρι και σερβίρουμε.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τα πιο ελκυστικά φασολάκια που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Μια γκουρμέ και πρωτότυπη εκτέλεση που θα χορτάσει σώμα και πνεύμα.

ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ DRESSING ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Γευστική, θρεπτική, χορταστική και πάνω από όλα… εύκολη και γρήγορη! ιδανική για σένα που είσαι σε δίαιτα αλλά και για σένα που σκοπεύεις (από Δευτέρα) να ακολουθήσεις ένα πιο υγιεινό διατροφολόγιο.

ADORO TIPS

Έχει χαμηλά λιπαρά, μόνο 15%!