ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2

ΥΛΙΚΑ

(για 20 τμχ)

Για τα γιουβαρλάκια

  • 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 50γρ. αλεσμένο ψωμί (μόνο ψίχα)
  • 1 αβγό
  • ½ κ.σ. μαραθόσπορο χοντροαλεσμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι(200γρ.) τριμμένο στον τρίφτη
  • 300γρ. σπανάκι χοντροκομμένο χωρίς κοτσάνια
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το ζωμό

  • 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 11/2 κούπα ζωμό ή νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα γιουβαρλάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.

Πλάθουμε το κιμά με βρεγμένα χέρια σε μέγεθος καρυδιού και τα πανάρουμε με αλεύρι.

Για το ζωμό

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το κρασί, το ζωμό, το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μέσα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 – 20 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, αναταράσσουμε την κατσαρόλα, για να ανακατευτούν τα υλικά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Το παραδοσιακό κρέας των ελληνικών εορτών έχει εδώ την τιμητική του. Νόστιμο και ζουμερό, κάνει κάθε πιθανή αντίσταση να υποχωρεί...

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Λαχταριστή και εύκολη συνταγή για τους εραστές του κοτόπουλου. Η σάλτσα είναι πλούσια και η απόλαυση διπλή.

ADORO TIPS

Δένει υπέροχα και με το κρέας!