ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
3

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 3 κούπες νερό ή ζωμό
  • 150γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το βούτυρο, προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το πράσο και σοτάρουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να διαχωριστεί ο κιμάς.

Ρίχνουμε την πάπρικα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι, το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ, ΠΟΥΡΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες που συνδυάζει υπέροχα τον κιμά με το κουνουπίδι, το θυμάρι και την γλυκιά πάπρικα.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Με σπανάκι πλούσιο σε σίδηρο, μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδο, το πιάτο αυτό είναι πλούσιο από κάθε άποψη. Αν έχεις και τη δημιουργική βοήθεια των παιδιών για τις στρώσεις, θα το φτιάξεις σε χρόνο ρεκόρ!

ADORO TIPS

Με την Adoro Per Pasta χρειάζεσαι τη μισή ποσότητα και το μισό χρόνο αφού δεν χρειάζεται βράσιμο, όπως οι άλλες κρέμες!