ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
3
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1κ.σ φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 3 κούπες νερό ή ζωμό
- 150γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το βούτυρο, προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το πράσο και σοτάρουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να διαχωριστεί ο κιμάς.
Ρίχνουμε την πάπρικα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι, το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως.