ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. ζυμαρικά κοχυλάκια
- 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 2 κρόκους αυγών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 φέτες χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κούπα αρακά βρασμένο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 15 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τη πανσέτα μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι, λίγο από το ζουμί τους, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας, τη μισή παρμεζάνα, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε την καρμπονάρα πασπαλισμένη με την υπόλοιπη παρμεζάνα.