ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
- 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 200γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κούπα ζωμό κότας
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασολάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει το λίπος του.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, μανιτάρια, και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
Ρίχνουμε την κρέμα, το μαϊντανό, αναταράσσουμε το τηγάνι να ανακατευτούν και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα στη φωτιά, μέχρι να αγκαλιαστούν τα υλικά μεταξύ τους και να δέσει η σάλτσα.