CASARECCE ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. ζυμαρικά βίδες (fusilli) ή casarecce
- 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών ή κάρυ
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 200γρ. ντομάτα κον κασέ κονσέρβα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 20 φύλλα φρέσκο βασιλικού
- 50γρ. μανούρι ή άλλο λευκό τυρί
- Αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Συγχρόνως ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη πάπρικα, το μείγμα μπαχαρικών και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα κον κασέ, τη ζάχαρη, το βασιλικό, ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και αναταράσσουμε για να ανακατευτούν και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά με θρυμματισμένο μανούρι.