CASARECCE ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. ζυμαρικά βίδες (fusilli) ή casarecce
  • 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών ή κάρυ
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 200γρ. ντομάτα κον κασέ κονσέρβα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 20 φύλλα φρέσκο βασιλικού
  • 50γρ. μανούρι ή άλλο λευκό τυρί
  • Αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Συγχρόνως ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη πάπρικα, το μείγμα μπαχαρικών και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα κον κασέ, τη ζάχαρη, το βασιλικό, ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και αναταράσσουμε για να ανακατευτούν και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά με θρυμματισμένο μανούρι.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Είναι τόσο ωραίο όσο φαίνεται; Η απάντηση είναι... περισσότερο! Μια χορταστική δημιουργία που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Καρμπονάρα χωρίς τύψεις γίνεται; Με τα 15% λιπαρά της Adoro per pasta μπορείς να γευτείς την κλασική αγαπημένη σου συνταγή σε μια εναλλακτική, που φροντίζει τη σιλουέτα σου.

ADORO TIPS

Με την Adoro Per Pasta χρειάζεσαι τη μισή ποσότητα και το μισό χρόνο αφού δεν χρειάζεται βράσιμο, όπως οι άλλες κρέμες!