ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο κουρού κομμένο στα 4
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 300γρ. σπανάκι φρέσκο ζεματισμένο (καλά στραγγισμένο)
- 200γρ. καρδιές αγκινάρας βρασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια (καλά στραγγισμένες)
- 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 100γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη + λίγη επιπλέον για το ψήσιμο
- 1αβγό + 1 ασπράδι αυγού
- Αλάτι – πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τις αγκινάρες, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα, το αβγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε ζύμης, βρέχουμε γύρω -γύρω με λίγο νερό και στη συνέχεια κλείνουμε το κάθε φύλλο σαν φάκελο, φέρνοντας και τις 4 άκρες προς το κέντρο.
Βεβαιωνόμαστε πως έχουν κλείσει καλά και τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Αλείφουμε την κάθε πίτα με ασπράδι, πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε αμέσως.