ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Έκτορας Μποτρίνι
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
3

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό μπουτάκια από κοτόπουλο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Adoro Per Pasta
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. ελιές πράσινες σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 350 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά απ’ όλες τις μεριές και ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ελιές και το θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον ζωμό μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά με το καπάκι και ύστερα ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Όταν δέσει, ελέγχουμε πώς είναι από αλάτι-πιπέρι και σερβίρουμε.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟΡΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ALLA VALDOSTANA ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ποιος είπε ότι οι Ιταλοί δεν “πειράζουν” τα παραδοσιακά τους πιάτα; Δες πώς ο Έκτορας μαγειρεύει ένα κλασικό πιάτο από τη Β. Ιταλία! στον μισό χρόνο!

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Καρμπονάρα φούρνου light υπάρχει; Φυσικά, αρκεί να την κάνεις με τη σωστή κρέμα γάλακτος! Δες πόσο νόστιμη και ελαφριά γίνεται με Adoro Per Pasta!

ADORO TIPS

Δεν “κόβει” με λεμόνι ή κρασί.