ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 400ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 400γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (κασέρι, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
(γενικά ότι έχουμε αρκεί να μην είναι μόνο γλυκά ή μόνο πολύ αλμυρά τυριά) - 100γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αβγά
- 1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λεπτές λωρίδες και το ξάνουμε για να χωρίσουν μεταξύ τους τα φύλλα. Αφήνουμε να στεγνώσουν για 6 ώρες και να σκληρύνουν.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φύλλο κρούστας, τα τυριά, πιπέρι και στη συνέχεια τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 23εκ. x 32εκ., απλώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε το βούτυρο να πάει παντού με ένα κουτάλι.
Ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, περιχύνουμε τα φύλλα και τέλος τα περιχύνουμε με τη σόδα. Αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 30 – 40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η πίτα και να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Τρώγεται ζεστή, σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κρύα.