ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ, ΡΟΔΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ KAI DRESSING ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
10'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 200γρ. νεαρό σπανάκι
  • 1 λόλα κόκκινη κομμένη σε κομμάτια με το χέρι
  • 100γρ. ρόκα
  • 8 αποξηραμένα σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • Σπόρους από 1 ρόδι

Για το dressing

  • 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 1 κεφάλι σκόρδο ψημένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα με σπόρους
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το dressing

Βάζουμε στο μπλέντερ 8 σκελίδες ξεφλουδισμένες από το σκόρδο, τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο dressing.

Κρατάμε το dressing στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Για τη σαλάτα

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τη λόλα, το ρόδι, τα σύκα, περιχύνουμε με το μισό dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Απλώνουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, σκορπάμε τα καρύδια, περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing και σερβίρουμε.

Extra tip

Για να ψήσουμε το σκόρδο χρειάζεται να βάλουμε το κεφάλι πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, να το περιχύσουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, να το κλείσουμε πολύ καλά και να το ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Η υφή του σκόρδου μόλις ψηθεί θα είναι σαν βούτυρο.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τα πιο ελκυστικά φασολάκια που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Μια γκουρμέ και πρωτότυπη εκτέλεση που θα χορτάσει σώμα και πνεύμα.

ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ DRESSING ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Γευστική, θρεπτική, χορταστική και πάνω από όλα… εύκολη και γρήγορη! ιδανική για σένα που είσαι σε δίαιτα αλλά και για σένα που σκοπεύεις (από Δευτέρα) να ακολουθήσεις ένα πιο υγιεινό διατροφολόγιο.

ADORO TIPS

Έχει χαμηλά λιπαρά, μόνο 15%!