ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ, ΡΟΔΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ KAI DRESSING ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 200γρ. νεαρό σπανάκι
- 1 λόλα κόκκινη κομμένη σε κομμάτια με το χέρι
- 100γρ. ρόκα
- 8 αποξηραμένα σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
- Σπόρους από 1 ρόδι
Για το dressing
- 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 1 κεφάλι σκόρδο ψημένο
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα με σπόρους
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το dressing
Βάζουμε στο μπλέντερ 8 σκελίδες ξεφλουδισμένες από το σκόρδο, τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο dressing.
Κρατάμε το dressing στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Για τη σαλάτα
Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τη λόλα, το ρόδι, τα σύκα, περιχύνουμε με το μισό dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, σκορπάμε τα καρύδια, περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing και σερβίρουμε.
Extra tip
Για να ψήσουμε το σκόρδο χρειάζεται να βάλουμε το κεφάλι πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, να το περιχύσουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, να το κλείσουμε πολύ καλά και να το ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Η υφή του σκόρδου μόλις ψηθεί θα είναι σαν βούτυρο.