ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά ταλιατέλες
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 250γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το σολομό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και συνεχίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, ρίχνουμε ½ κούπα από το ζουμί των ζυμαρικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ο σολομός.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.