ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. κριθαράκι
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 300γρ. κολοκύθα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
- ½ ματσάκι μυρώνια ή μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 3 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο
- 50γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί του. Ραντίζουμε το κριθαράκι με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πράσο, την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με 2 κούπες από το ζουμί των ζυμαρικών και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κριθαράκι, τα μυρώνια, την κρέμα γάλακτος, το φιστίκι. το τυρί και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.