ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά βίδες
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 1 κουνουπίδι 300γρ. (μόνο τα μπουκέτα)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε το κουνουπίδι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί του.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κουνουπίδι, αλάτι, πιπέρι λίγο από το ζουμί του και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει αλοιφή. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, την κάππαρη και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το κουνουπίδι, 1 κούπα από το ζουμί του και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν σαλάτα.