ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 3 πιπεριές Φλωρίνης καλά στραγγισμένες + 1 επιπλέον κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 150γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις 3 πιπεριές Φλωρίνης, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιούμε πολύ καλά. Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το αμύγδαλο και το σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα, την ψιλοκομμένη πιπεριά, 1 κούπα από το ζουμί των ζυμαρικών και τα αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να μαγειρευτούν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.