ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
  • 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης καλά στραγγισμένες + 1 επιπλέον κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 150γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις 3 πιπεριές Φλωρίνης, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιούμε πολύ καλά. Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το αμύγδαλο και το σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα, την ψιλοκομμένη πιπεριά, 1 κούπα από το ζουμί των ζυμαρικών και τα αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να μαγειρευτούν.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Κουνουπίδι με το ζόρι δεν γίνεται. Αν όμως του δώσεις μια τελευταία ευκαιρία με αυτήν τη συνταγή μπορεί και να μπει στη λίστα με τα αγαπημένα σου φαγητά. Μια δοκιμή θα σε πείσει...

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τα ραβιόλια είναι αδιαμφισβήτητα από τα ζυμαρικά που μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε λαχταριστά πιάτα. Εδώ δένουν αρμονικά με σπανάκι και κρέμα γάλακτος και ενθουσιάζουν με την υπέροχη γεύση τους.

ADORO TIPS

Έχει πλούσια γεύση και υφή..