ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
- ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 200γρ. ντομάτα κον κασέ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κούπες νερό ή ζωμό
- 10 γαρίδες Νο 3 καθαρισμένες
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το βούτυρο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου, συνεχίζοντας το ανακάτεμα ανά διαστήματα, μέχρι να γίνουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αρωματικά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.