ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 250γρ. μανιτάρια portobello κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών
- 350γρ. φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
- 200γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κι αυτά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να χαθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό σιγά – σιγά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μισό τυρί, το σπανάκι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Αλείφουμε λίγη σάλτσα στο πάτο ενός πιρέξ με διαστάσεις 20εκ. x 30εκ., από πάνω στρώνουμε λαζάνια, μετά ξανά σάλτσα και κάνουμε τη ίδια διαδικασία έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά. Προσοχή θέλουμε η τελευταία στρώση να είναι η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 30 – 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαζάνια.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν τα λαζάνια και σερβίρουμε.